girl

Protection de la vie privée

Een initiatief van Google en Test-Aankoop

Europese consumentenorganisaties klagen TikTok aan

Test Aankoop heeft samen met BEUC en 16 andere Europese consumentenorganisaties een klacht ingediend tegen TikTok. Ze vragen dat de Europese Commissie en de bevoegde toezichthouders een diepgaand onderzoek voeren naar de praktijken van de populaire Chinese app.

Volgens de consumentenorganisaties schendt TikTok de rechten van zijn gebruikers op meerdere vlakken, gaande van dubbelzinnige gebruiksvoorwaarden, over verborgen reclame tot misleidende informatie over de verwerking van persoonsgegevens… Dat de app vooral wordt gebruikt door jongeren en kinderen maakt deze schendingen des te problematischer.

Met hun klacht hopen de consumentenorganisaties dat de app een veiligere omgeving wordt. "Een betere TikTok-app, met respect voor de rechten van zijn gebruikers, is mogelijk, en dat is wat we willen", verduidelijkt Test Aankoop-woordvoerder Simon November.

Meer informatie over het wat en waarom van deze klacht lees je op de website van Test Aankoop. Heb je zelf tieners en wil je beter begrijpen wat je kinderen online ervaren, dan vind je hier meer nuttige tips.